Björnskådning från gömsle i Hälsingland

Foto: Håkan Vargas

Björnskådning i Hälsingland Foto: Håkan Vargas

En fantastiskt chans att se vilda björnar i Sverige. I de djupa skogarna i Hälsingland, bara några timmar från Stockholm ligger vårt specialbyggda gömsle för björnskådning. Och chanserna är stora att du får se björn. Nästan alla gäster får se björnar. Hälsinglands djupa skogar ingår i ett av Europas björntätaste områden. Det här är din chans att vara med.

  • Stor chans att se vilda björnar på nära håll
  • Bekväma gömslen med stolar och sovplatser
  • Bra möjligheter för fotografering, med naturlig bakgrund
  • Lär dig mer om björnen från en av Sveriges mest erfarna björnguider
  • Bara några timmar från Stockholm

Även om björnar oftast dyker upp så kan vi inte lämna någon garanti och oftast krävs flera timmars väntan innan någon björn visar sig.

Brunbjörnen är Sveriges största rovdjur som kan väga upp till 300 kg och bli över 2 meter när den ställer sig på bakbenen. Det finns c:a 3000 björnar i Sverige. Det här är din chans att möta en svensk björn på nära håll.

 

Boka online här

 

Program björnskådning

Dag 1  Ankomst, björnskådning

Du kommer fram till lodgen under eftermiddagen där du välkomnas av vår björnguide. Vi äter en sen lunch tillsammans och förbereder oss inför en natt i gömslet. Vi går igenom praktisk information och hur vi ska uppföra oss för största möjliga chans till bra björnmöten.

Efter en kortare vandring genom skogen kliver du in in gömslet under eftermiddagen. Gömslet är byggt i trä och har bekväma stolar och sovplatser. Medan solen sänker sig gör du dig redo med kameran vid en av kameragluggarna. Utsikten är en vacker glänta. Medan du väntar på kvällens björnmöten kan du passa på att ta en tupplur eller äta din matsäck.

Plötsligt skymtar en björn mellan några granar… du höjer kameran. Äventyret www.mindanews.com/buy-topamax/ börjar!

Efter en lång kväll med spaning och förhoppningsvis några riktigt bra björnbilder kan du sova några timmar på en av bäddarna i en varm sovsäck.

 

Dag 2  Björnskådning, brunch och avfärd

Beroende på vad som hände under natten så kanske du vill utnyttja de tidiga morgontimmarna för mer spaning. Vi dricker te och äter medhavda frukostmackor innan det är dags att vandra tillbaka till lodgen där en välförtjänt frukost serveras. Du kan välja att stanna fler nätter eller åka vidare på nya äventyr.

 

Priser (giltiga t.o.m. 31 september, 2017)

  • Vuxen 2750kr

Inkluderat: En natt i björngömsle. Sen lunch och middag dag 1, brunch dag 2.

Boende: Den här turen inkluderar en natt i björngömsle. Gömslet är byggt i trä med stolar och små fönstergluggar för fotografering, enklare bäddar med sovsäck, kudde och filt. En enklare toalett finns tillgänglig inne ett separat rum i gömslet.

Datum: Den här turen erbjuds på utvalda datum från slutet på april fram till mitten av september. Se vår bokningskalender för datum.

När är det bäst: Från mitten av juni till slutet av september är vanligtvis en bra tid för björnskådning. Notera att ljuset för fotografering är bäst juni – juli.

Tider: Det är viktigt att du kommer till mötesplatsen mellan kl 14-15 dag 1. Vi är klara c:a kl 10 dag 2.  Ring oss om du blir sen.

Plats: Vargas Vildmarkslodge söder om Bollnäs, c:a 3 timmars körtid från Stockholm. Se karta nedan.

Övrigt: Lägsta ålder är 12 år. Vi kan komma att vara uppe sent på natten och tidigt på morgonen. Deltagare måste kunna vandra i skogen utan svårigheter. Men vandringen är lätt. Vi vandrar 20 minuter på stigar och spänger, men det blir ofta några stopp längs vägen. Notera att eftersom vi ofta har utländska deltagare med på våra turer så sker guidningen mestadels på engelska.

Gruppstorlek: Max 8 deltagare per gömsle.

 

 

Boka online här